Materiaalkeuze

Bepaal het juiste materiaal.

Materiaalkeuze

Tuinhuizen, garages en carports staan in weer en wind maar door onze jarenlange ervaring in de houtbewerking zijn we tot een product gekomen dat deze omstandigheden moeiteloos doorstaat.  Voor alle constructies gebruiken wij meestal Rode Noordse Green (RNG) al dan niet onder druk geïmpregneerd of cederhout.  Op aanvraag zijn andere houtsoorten ook mogelijk.  De planchetten zijn in verschillende diktes verkrijgbaar.

Drukgeimpregneerd Hout

Drukgeimpregneerd hout is onderhoudsarm en heeft een garantie tegen houtrot. Wij raden aan om ook drukgeimpregneerd hout te behandelen met een goede beits. De onderhoudstermijn hangt af van de gekozen beits. Met een transparante beits is dit om de 3 à 4 jaar en met een dekkende beits is de onderhoudstermijn 6 à 8 jaar.

Mogelijkheden

Voor de dakconstructie zijn er verschillende mogelijkheden: een klasiek zadeldak, een plat dak, een lessenaarsdak, een mansardedak, een gebogen dak, een piramidedak of een schilddak.

Als dakbedekking kan u kiezen uit:

  • Derbigum: vuurbestendig waterdichtingsmembraam van 4 mm
  • Shingles: op basis van bitumen. Bij shingles hebt u de keuze uit ofwel een gewone 3-tab shingle met een dikte van 3 mm ofwel een APP shingle van 4 mm dikte (4-tab).
  • metalen profielplaat (al dan niet met 30 mm isolatie), verkrijgbaar in een vijftal kleuren.
  • eternit lei “new stonit” lei met reliefoppervlak, gebroken randen en matte leisteenkleur. Leien worden geplaatst op een onderdak van drukgeimpregneerde planchetten van 35 mm dikte.
  • pannen: Sneldek T600, Pottelberg stormpan nr 44 of Pottelberg tegelpan nr 301.  Ander modellen van pannen zijn steeds mogelijk.

 

Shingles, Derbigum en pannen worden geplaatst op watervastverlijmde multiplexplaten van 18 mm. Voor een mooiere afwerking aan de binnenzijde kan een onderdak in multiplexplaten vervangen worden door een onderdak in drukgeimpregneerde planchetten van 19 mm of 35 mm.

Leien worden geplaatst op een onderdak van drukgeimpregneerde planchetten van 35 mm dikte.

Als vloer kan u kiezen tussen hout of beton. De houten vloer bestaat uit een kader van drukgeïmpregneerde balken en een vloerplaat in watervastverlijmde multiplex van 18 mm dik. Een plankenvloer en een geïsoleerde vloer zijn ook mogelijk. Een betonnen vloer plaatsen we niet zelf maar we werken regelmatig samen met een firma die deze werken voor ons uitvoert.